Cacao

10. června 2015

« 1 z 2 »

Volba na Cacao padla vlastně náhodou, poslal nás tam Alexin facebook. Pokud čtete zápisy z našich návštěv pozorně, možná jste si všimli, že v několika případech byly texty doplněny linky na Yelp.cz. A protože linky vyhledávala Alex, neuniklo to cookies v jejím počítači a v důsledku ani facebookovému reklamnímu kanálu. Zkrátka a dobře, inzerce zafungovala.

Cacao má skvělou polohu přímo v centru Prahy na náměstí Republiky a nabízí příjemné posezení uvnitř i venku. Jako první nás zaujala venkovní nabídka zmrzliny, ale nedali jsme se zlákat a poctivě prozkoumali nabídku zákusků. Čtenáře už asi ani nepřekvapí, že mezi ochutnanými dorty nemohl chybět citrusový, tentokrát pomerančový dort v raw provedení, ani cheesecake, a to s kávovou příchutí.

Jako první si však Alex vyhlédla dort Raffaelo, protože Raffaelo má (na rozdíl od zbytku Cukroušů) velmi ráda. Dortík byl věru kokosový: zákusek byl posypaný plátky kokosu a po kokosu chutnal i lehký, byť chuťově hutný šlehačkový krém. Celkově bylo Raffaelo spíše méně sladké, než by se mohlo zdát. Zařadili bychom ho do kategorie těžších šlehačkových dortů, které ani jeden z nás nevyhledává.

Na podobné vlně surfoval i pistáciový dort: chutnal hodně po pistáciích, nahoře byl štědře posypaný oříšky, ale korpus byl opět proložený hutným šlehačkovým krémem, který ho kvalifikoval mezi těžkou váhu. Zkrátka nám připomněl klasický český svatební dort, který byste rozhodně nechtěli celý sníst sami.

Mocca cheesecake chutnal z neznámého důvodu Mírovi jako lehce připálený a Alex možná ze stejného důvodu připomínal perník. Cheesecake to zřejmě mohl být, ale sami bychom na to nepřišli. I přes výše řečené právě Mírovi s Alex chutnal – inu, takové kinder vajíčko s překvapením.

Dojem z jogurtového dortu byl poměrně rozporuplný: na jednu stranu chutnala náplň jako borůvková jogobella, což Alex připadalo nudné, ale na stranu druhou chutnal vyváženě. Borůvky, korpus i krém nám dohromady sedly.

Pomerančový raw koláč jsme si nechali na závěr při své návštěvě i tady při hodnocení. Vnitřek dortíku Mírovi připadal jako náplň z čokoládových pralinek a Páje trochu jako koncentrovaná pomerančová šťáva s dužinou. Celkově byl pomeranč klasickým raw zákuskem s hrubou strukturou a z poctivých surovin. Za vyšší cenu jsme však dostali vydatnou porci, která by menším jedlíkům vystačila jako skromný oběd.

Cacao nás vedle chutných dortíků zaujalo i nápaditým interiérem, ale hlavně svojí polohou. Těšíme se, až se sem někdy vypravíme na údajně skvělou zmrzlinu.

P.S.: Koho by snad zaujalo, že od poslední návštěvy v Cukrárně u Veletrhů uplynuly více než dva měsíce, vysvětlení je prosté: testovali jsme zákusky v jiných zemích. Postupně (tedy po párech každý zvlášť) jsme objeli Indii, Gruzii, Belgii, Francii, Egypt a Anglii. Ale opět jsme se vrátili domů a do cukrárny.

Alex Míra Pája Peťa Host  CELKEM
Pomeranč 1 1 1 4 1
Raffaelo 3 5 4 5 5 22
Pistáciový 4 4 3 2 3 16
Jogurtový s borůvkami 5 3 2 1 2 13
Mocca cheesecake 2 2 5 3 4 16

Odkazy:

Stránky podniku

Facebook podniku

Recenze odjinud:

Yelp.cz

TripAdvisor

Mapa:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..