Café Amandine

14. března 2016

« 1 z 3 »

Tato návštěva se měla původně odehrát daleko na severu v kavárně, která se podle neslyšící obsluhy jmenuje Tichá kavárna. I když jsme se den předem po telefonu u provozovatele informovali, že mají otevřeno do devíti, můžeme přijít s pejsky a dorty z jejich vlastní výrobny budou k dispozici, protože vydrží tři dny, bohužel se v den D (nebo C podle Cukroušů) toto ukázalo býti chimérou. V osm hodin večer už zavírali (kbelík s vodou byl připraven v pozoru) a dorty ve vitrínce byly pouze dva (druhy). Inu, vydali jsme se na lov jinam. V metru ze severu jsme rozpoutali válku severu proti jihu a rozmýšleli jsme, kde mají v tuto nekřesťanskou hodinu (cca 20:30) ještě současně dortíky i otevřeno.

Café AMANDINE! Už jsme tam jednou byli na víně po Cukrouších a vytrhnutých osmičkách Páji (více tady). A rozhodnutí či spíše sázka na jistotu se vyplatila. Ochutnali jsme sedm dortíků a už teď můžeme prozradit, že ani jeden nás nezklamal.

Mandlový dort chutnal Mírovi jako mandlový croissant z pekárny z Bruselu (od Jáchyma) či z Bretaně (od Evky). Alex byla od začátku rozhodnutá, že dort se stane jejím vítězem, protože vypadal opravdu mandlově: prostě tekuté štěstí jménem Amaretto. Dort v sobě navíc skrýval Kinder Surprise! v podobě akcentujících višní.

Perníkový frasier byl největším překvapením večera, přestože jsme si ho málem nedali. Ale cukrouší instinkt byl neomylný a při rozhodování, zda si objednat jeden či druhý lákavý dort jsme nakonec vybrali oba. Perníček Smolíček Pacholíček (při vzpomínce na raná školní léta a sladké svačiny Míra zamáčkl slzu). Shodli jsme se, že jsme v cukrárně nikdy nic podobného neochutnali. Kombinace perníku, švestkového džemu, hutného krému a polevy z bílé čokolády byla jednoduše skvělá. Dort vyhrál o dvě jelení délky.

Pekanový dort je většinou bezpečnou volbou a potvrdilo se nám to i v Amandine. Dort byl intenzivně ořechový, chutný, ani vysušený ani příliš vlhký, s příjemným a jemným korpusem. Horší umístění v naší tabulce rozhodně neznamená, že by byl méně dobrý než ostatní.

Borůvkový dort byl řečeno slovy Alex „standard borůvkový koláč“. Poctivá vrstva chutných borůvek, silně tvarohová chuť a máslový korpus. Možná je to tím, že v Česku si vydatné borůvkové koláče dáváme nejraději na horách (jak tvrdí Míra), ale v našem hodnocení skončil předposlední.

Dort Opera byl vizuálně nejkomplikovanější a chuťově asi také. Mísila se v něm čokoláda, karamel, nugát, káva a křupínky. Pokud chcete ochutnat něco neobvyklého, ale ne tak moc jako Smolíčka, bude Opera vaší volbou!

Hruškový dort se stal v uvozovkách loserem (pozdního) večera. Nastrouhané hrušky na povrchu byly zalité asi až příliš silnou vrstvou želatiny, která měla hodně gelovitou strukturu a chuť hrušek přebíjela. Protože želatinu nikdo z nás moc nemusí, v našem hodnocení prohrál.

Citronový dort byl tak trochu rozporuplný. Jeho korpus vzbudil rozhodně největší emoce: táboru podporovatelů chutnal díky své máslovo-tvarohové chuti a měkce navlhlé konzistenci. Táboru odpůrců zase připadal příliš silný a naprosto odporující „filosofii citronového dortu“. Ledové kry sněhu na povrchu celkový dojem nezachránily. I zapřísáhlá milovnice citrusových dortů Pája ho dala až na šesté místo, ale údajně jen proto, že všechno ostatní bylo tak dobré.

Café Amandine nám nejen zachránilo už téměř jistě ztracený cukrouší večer, ale díky skvělým dortům a vlídné obsluze také připravilo příjemné překvapení. Budeme se sem rádi vracet: kvalitě odpovídající ceny dortů (v rozmezí 60 – 100 Kč), dlouhá otevírací doba, příznivá poloha a dog-friendly prostředí si nás jednoduše získaly.

Alex Míra Pája Peťa Host ET Host PB TOTAL
Mandlový 1 4 2 1 6 3 17
Frasier perníkový 2 1 1 5 1 1 11 ♥
Pekanový 4 7 4 3 3 7 28
Borůvkový 7 3 5 6 5 4 30
Opera 3 2 3 7 4 6 25
Tarte-hruška 6 6 7 4 7 5 36
Citron 5 5 6 2 2 2 22

Odkazy:

Facebook podniku

Stránky podniku

Recenze odjinud:

TripAdvisor

Nakafco.cz

Lidovky.cz (recenze z roku 2011)

Mapa:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..