Caffè Dell Artista

26. března 2015

« 1 z 2 »

Caffè Dell Artista je nedávno otevřený podnik na pomezí Nuselského údolí a Albertova a mohl by být stejně tak dobře kavárnou, bistrem i restaurací. Vaří a pečou z čerstvých surovin a inspirují se především italskou kuchyní. Vaří velmi dobrou kávu z historického kávovaru z tradiční italské rodinné firmy, podávanou s domácí upečenou sušenkou. Artista byl tajným tipem Alex a Petra, kteří bydlí poblíž, a zbytek Cukroušů byl návštěvou velmi příjemně překvapen.

Perfektní servis a moderní interiér zavdávají další důvody k návštěvě stejně jako dvě místní zajímavosti: místo cukru dostanete ke kávě kávovou pěnu, dorty vám tu přinesou na opravdu velkých talířích, které je ovšem vždy bezpečně kam dát.

První cheesecake z Philadelphie, nikoli z tvarohu! Alex se konečně splnil její sen a stálo to za to – snad můžeme prozradit, že na celé čáře vyhrál. Kromě úžasného číze nám moc chutnal i kejk. Těsto svou chutí i konzistencí připomínalo linecké a bylo správně křehké a vláčné. Co dodat, na tento cheesecake budeme s láskou vzpomínat.

Mille feuille aneb žloutkový řez nám chutnal ještě lépe než v Café IF; byl vláčnější a co je podstatné, dostali jsme k němu ostrý nůž, kterým se dal pohodlně ukrojit. Mírovi však přišel až příliš listový a trochu mu připomínal levnou ovocnou taštičku z Billy, ale zbytek nechápal (asi nejedí taštičky z Billy).

Jablečný dort byl mírně řečeno velmi sladký, šťavnatý, s obrovskými kusy jablek, která chutnala jako pečená na ohni. Možná nevypadal tak esteticky jako ostatní dortíky, ale chutnal skoro všem.

Foret noir aka Schwarzwald byl lehký, konzistencí našlehaný, jen mu chyběly višně a přebývala mouka. Míra prohlásil, že to je takový levný dort z Tesca (případně z vlaku Regiojet) v akci za 9,90. V celkovém hodnocení skončil na krásném posledním místě.

Mandlový dort chutnal jako brownies s mandlemi. Z nějakého důvodu nám asocioval vánoční cukroví (asi kvůli těm mandlím) a mandlový likér Amaretto (asi taky kvůli těm mandlím). Mandle v něm rozhodně nepřišly zkrátka, a proto těm, kdo mandle milují (jako třeba Alex), jej můžeme vřele doporučit.

Citronový dort byl „sladší než může být“. Dle již načrtnutých stereotypů Páje samozřejmě moc chutnal a Mírovi chutnal jeho korpus. A Alex téměř jako vždy připadal citronový dort poměrně chemický.

Artista byl prvním podnikem, kde jsme se obsluze představili jako Cukrouši, což nám přineslo drobný úplatek v podobě limoncella na účet podniku. Přesto (a nebo možná právě proto) určitě doporučujeme k návštěvě v libovolnou denní dobu.

P.S.: Zvýšená hladina cukru nás při této návštěvě velice inspirovala a přišli jsme na následující nápady: otevřít nonstop cukrárnu, která by se v Praze jistě uživila, v podobném duchu zorganizovat jednou do roka Noc cukráren a konečně na české koleje začít vypravovat vedle jídelních i cukrárenské vozy.

Alex Míra Pája Peťa CELKEM
Cheesecake 1 1 1 2 5 
Mille feuille 3 4 5 1 13
Jablečný 4 2 3 3 12
Foret noir 6 6 6 6 24
Mandlový 2 5 4 5 16
Citronový 5 3 2 4 14

Odkazy:

Stránky podniku

Facebook podniku

Recenze odjinud:

Storyous

Mapa:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..