Le Caveau

24. června 2015

« 1 z 3 »

Le Caveau je vinárno-kavárno-cukrárno-bistro s připojenou pekárnou, kam se slétají kavárenští povaleči z celých Vinohrad. Doporučujeme proto udělat si včas rezervaci. Le Caveau je podnik ve francouzském duchu, což poznáte nejen podle plakátů a obrazů na stěnách, ale i díky rozmanitému nábytku „každý pes jiná ves“.

Mandlový dort s rebarborou a jahodami všem připadal hodně neobvyklý. Kombinace jahod s rebarborou se příliš často nevidí a shodli jsme se, že to bylo na zákusku to nejlepší. Korpus nám připadal příliš suchý a těsto trochu zdrclé. Míra při tom zavzpomínal na nesmělé domácí pekařské pokusy (nutno dodat, že ne své vlastní :-). Pája však komentáře uzavřela povzbudivým “osvěžující”.

Kávový cheesecake neprošel Alexiným “Philadelphia testem”, ale bylo by spravedlivé dodat, že nemá v lásce žádné zákusky s kávou. Míru zaujala hlavně dvě kávová zrnka na vršku, která měla posloužit jako dekorace. A je lepší se s touto jejich rolí smířit – zrnka totiž podobně jako rýže natahují vlhkost a po pár hodinách se z nich stává něco jako mokrý piškot. Tento dezert bychom už si znovu nedali.

Tartaletka s borůvkami se nabízí v několika ovocných obměnách: můžete si ji koupit i s malinami nebo jahodami. Korpus Mírovi připomínal rakvičku se šlehačkou (jen bez té šlehačky) a Pája suše glosovala, že nemá ráda pudink, který posloužil jako náplň. Alex ocenila zejména to, že borůvky byly čerstvé.

Karamelový dort s oříšky byl nenápadně vystavený nahoře na pultu, že jsme si jej málem nevšimli. Přesto se vzápětí díky lákavému vzhledu stal naším favoritem a věřili jsme v jeho potenciál. Peťu a vlastně tak trochu i všechny ostatní zklamal, a to zejména svou obyčejností. Chutnal velmi hutně, slepeně a pekanově.

Citronový cheesecake jako vždy ocenila a po zásluze docenila zejména Pája. I přesto, že tentokrát na něm netrvala, ale protože jsme byli mimořádně nenasytní a zákusky v Le Caveau nejsou bůhvíjak velké, do výběru sedmi statečných už se bez problému probojoval. Stejně jako u mandlového dortu s rebarborou a jahodami nám i u citronového cheesecaku náplň připadala poněkud sražená, ale na konečném umístění mu to nijak neubralo.

Mrkvový dort byl dortem plným překvapení: především působil vyváženě, a to i přesto, že v něm nešla cítit téměř žádná mrkev. Konzistencí vláčný, chutí intenzivně ořechový a při tom nepříliš sladký, zato však s krémovou polevou. Mezi všemi mrkvovými dorty, co jsme zatím měli možnost ochutnat, bychom ho zařadili minimálně k lepšímu průměru.

Teplý jablečný dort byl první teplý dort, který jsme za historii našich návštěv kdy dostali. Ačkoli už jsme francouzský tarte tatin ochutnali už v Caffe dell Artista, tato teplá varianta neměla chybu. Peťa se nechal slyšet, že dort byl velmi lahodný a doporučil by ho všem. A nutno dodat, že jako správný teplý jablečný dezert se samozřejmě podává se šlehačkou.

V Le Caveau nás snad trochu nespravedlivě zaujaly hlavně jiné věci než dorty: piáno v rohu místnosti, výborné teplé panini a také pravá francouzská pekárna, která je s kavárnou přímo propojená. A samozřejmě víno. Podnik rozhodně dostojí své pověsti a návštěvou neuděláte chybu. Zákusky bychom však doporučili spíše jako sladkou tečku než jako hlavní cíl návštěvy.

Alex Míra Pája Peťa Host CELKEM
Mandlový dort s rebarborou a jahodami 7 4 2 5 2 20
Kávový cheesecake 6 7 5 7 6 31
Tartaletka s borůvkami 5 3 7 4 3 22
Karamelový s oříšky 4 5 4 3 5 21
Citronový cheesecake 3 6 1 6 4 20
Mrkvový dort 1 2 6 2 7 18
Teplý jablečný dort 2 1 3 1 1

Odkazy:

Stránky podniku

Facebook podniku

Recenze odjinud:

TripAdvisor

Mapa:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..