Puro Gelato

20. května 2016

« 1 z 2 »

Gelaterii (v českém překladu „zmrzlinářství“) a cukrárnu Puro Gelato známe už od jejího otevření v dubnu 2015, protože nám nejednou zpříjemnila pivní posezení na náplavce. „Nejsme zmrzlina, jsme gelato!“ je sice mottem tohoto podniku, ale kromě vyhlášeného gelata nabízí i dorty a mini dortíky domácí výroby, které jsme zatím neochutnali, a proto byl nejvyšší čas to napravit.

Původně jsme se sice chystali na loď Tajemství na festival bretaňské hudby, ale toto tajemství nám nakonec zůstalo skryto, a tak jsme odkryli onu druhou tvář Pura. Kdo podnik neznáte, nenechte se odradit častou dlouhou frontou. Postupuje rychle a v exponovaných časech vás v podniku jinde než u pultu stejně neobslouží, i když se usadíte uvnitř.

Jak už se pomalu stává dobrou tradicí, projedli jsme se téměř celou dortovou vitrínkou. Ochutnali jsme celkem sedm zákusků a přeskočili jen dva minidezerty.

Čokoládový mousse nechutnal příliš jako pěna, jak by napovídal název, spíš jako hustý smetanový krém s poctivou porcí kakaa. Milovníky čokolády jistě potěší, moc místa na další mlsání po něm ale nezbude.

Malinová panna cotta chutnala jako mýdlo, podle Míry trochu jako lampový olej (také tajně upíjíte při dolévání loučí?). Aromatický dezert nám nepřipomínal nic, co jsme dosud ochutnali. Silnou květinovou chutí a vůní neznámého původu si snad získá milovníky květin, ale v našem hodnocení panna cotta prohrála.

Tiramisù bylo tak husté, že v něm stála lžíce, a na povrchu pokryté tak silnou vrstvou kakaa, že se do něj dalo psát. Náš pokus je vidět na fotce už jako zčásti ujedený, ale jistě si domyslíte, co se v něm skrývalo za vzkaz. Velká porce, intenzivní chuť a pro nás jednoznačný vítěz večera!

Mrkvový dort nejvíce chutnal Alex, která mu udělila první místo. Pája v něm cítila kandované ovoce, které jí moc chutnalo, ale podle Alex tam rozhodně nebylo. Dobrá, vláčná konzistence a přirozená mrkvová chuť. Celkově solidní průměr, dali bychom si znovu.

Karamelový cheescake byl vydatný, Míru potěšil pekanovým oříškem na povrchu, ale jak už to tak bývá, chutnal hlavně po tvarohu a chyběla mu vláčnost cheesecaku. Dortík se vyznačoval neutrálností asi jako Švýcarsko a na neutrální prostřední pozici se také umístil.

Canolla rozdělila Cukrouše na dva tábory – 4 proti 3. Myslíme si proto, že vám také bude buď hodně chutnat anebo hodně nechutnat. Tento sicilský dezert se tradičně vyrábí z ovčího mléka, které má o něco jemnější chuť než kozí a v podání Pura byla ještě o trošku více potlačená. Mírovi a Evce chutnala více než canolla, kterou ochutnali na EXPO 2015 v Itálii. Všechny zaujala chuť oplatky připomínající BeBe sušenky a celkově krásný tvar této sicilské speciality.

Makový dort chutnal jako bramborové šišky s mákem bez bramborových šišek. Spousta másla, cukru a máku, tedy vlastně nic špatného, ale ve výsledku trochu nuda. Maková panenka z Pura si své Emanuely určitě najde, ale v našem hodnocení skončila až na předposledním místě.

Puro je skvělý podnik, pokud si chcete dát něco sladkého na zub cestou na náplavku nebo zpět. Designový interiér v růžovo-bílém ladění je roztomile sladký, fronta nedočkavců na zmrzlinu vás však od delšího posezení může odradit, protože není jednoduché si jen tak něco doobjednat. Řečeno michelinovskou terminologií: Puro Gelato za samostatný výlet na dortík (zmrzlinu jsme tentokrát neochutnávali, neb to není naše parketa) nestojí, ale pokud budete mít cestu kolem, věříme, že vás uspokojí. A je dog-friendly, haf!

Alex Míra Pája Peťa PB ET HM CELKEM
Čokoládový mousse 2 3 2 5 3 5 4 24
Malinová panna cotta 5 7 6 7 6 7 5 43
Tiramisù 3 1 1 1 1 2 1 10 ♥
Mrkvový dort 1 6 3 3 4 4 3 24
Karamelový cheesecake 4 4 4 4 5 6 2 29
Canolla 7 2 5 6 2 1 6 29
Makový 6 5 7 2 7 3 7 37

Odkazy:

Facebook podniku

Stránky podniku

Recenze odjinud:

TripAdvisor

Yelp.cz

Blog post malavanilkova

Blog post tutti-dobroty

Článek na jobstime.cz

Mapa:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..