Cukrárna U Veletrhů

28. března 2015

« z 2 »

Velkou cukrárenskou jízdu z konce března jsme stylově zakončili nedaleko od Matějské (nebo také od Národní galerie, jak podotýká Alex), a to hlavně proto, že jsme měli neuvěřitelnou shodou náhod všichni o víkendu čas! Cukrárna U Veletrhů je pro místní tak trochu legendou – celé generace holešovických sem chodí již desítky let (zhruba 60!) a jak interiér tak skladba zákusků se za tu dobu příliš nezměnily. I to dodává nepochybně této cukrárně vlastní kouzlo. Ochutnali jsme „kdeco“, protože ceny jsou v porovnání s předchozími navštívenými podniky opravdu vstřícné. I proto se naše komentáře omezují jen na základní postřehy.

Caffè Dell Artista

26. března 2015

« z 2 »

Caffè Dell Artista je nedávno otevřený podnik na pomezí Nuselského údolí a Albertova a mohl by být stejně tak dobře kavárnou, bistrem i restaurací. Vaří a pečou z čerstvých surovin a inspirují se především italskou kuchyní. Vaří velmi dobrou kávu z historického kávovaru z tradiční italské rodinné firmy, podávanou s domácí upečenou sušenkou. Artista byl tajným tipem Alex a Petra, kteří bydlí poblíž, a zbytek Cukroušů byl návštěvou velmi příjemně překvapen.

Café Savoy

18. března 2015

« z 2 »

Café Savoy je v Praze pojmem. Na schůzky sem s oblibou chodí politici, podnikatelé, lobbisti, ale narazíte tu i na „Pražskou kavárnu“ a místní z Malé Strany i Smíchova. Savoy dobře poslouží pro snídani (ty jsou vyhlášené), obědy, večeře i pozdní drink a nabídne kvalitní pečivo, dorty i teplou kuchyni. Z výroby domácí pâtisserie prosluly zejména větrníky, ale chodí se sem i za ostatními zákusky. Bohužel, při naší návštěvě už byla denní várka větrníků ve větru. Zakládají si zde na tom, že všechno musí být čerstvé a co by na druhý den z větrníků bylo? Leda tak don Quijote de la Mancha.