cafe ~ cafe

26. listopadu 2014

Návštěva kavárny Café Café byla nápadem Alex, která je do kavárny naučena chodit na výborné dorty, byť se kavárna na dorty vůbec nespecializuje. Je to totiž kavárna s dobrým teplým i studeným jídlem, alkoholickými drinky, ale i s dobrou kávou a dorty. Její atmosféra a založení se vyznačuje mimo jiné už tím, že na vstupních dveřích je nápis „zákaz vstupu v outdoorovém oblečení“ a obsluhující personál v jistou dobu nosil růžová trička s nápisem „straight friendly“. Typický návštěvník této kavárny neexistuje, ale většinou se bude jednat o kategorii „české pseudocelebrity, party people, VIPs“. Je však nutné podotknout, že přístup obsluhy je milý a profesionální.

Můj šálek kávy

5. listopadu 2014

« z 4 »

Můj šálek kávy jsme navštívili až na druhý pokus, protože poprvé jsme neměli rezervaci, a to se nám vymstilo – kavárna s dobrými dorty, drobným jídlem a výbornou kávou je totiž velmi populární. Doporučujeme tedy rezervovat místa k sezení 2-3 dny dopředu. K návštěvě nás inspiroval rozhovor s majitelkou pekárny Cup of Cake na serveru Lidovky.cz ze začátku října. Kavárnu Můj šálek kávy jsme znali už dříve pro jejich kávu ze spřízněné pražírny Doubleshot, ale nenapadlo nás, že bychom ji mohli navštívit v rámci Cukroušů.

Svatováclavská cukrárna

21. října 2014

« z 2 »

Dnešní setkání Cukroušů bylo tak trochu předurčené Pájinou extrakcí osmičky v ordinaci na Karláku, pročež jsme se vydali do nejbližší cukrárny, a to Svatováclavské cukrárny ve Václavské pasáži. Podnik je známý zejména mezi seniory a rodinami s dětmi, což se potvrdilo při naší návštěvě. Je to jedna z mála cukráren uprostřed Prahy, která Vám připomene venkovskou nebo maloměstskou cukrárnu. Prosté skleněné vitríny, klasické české zákusky podle receptur cukrářských středních škol a nízké ceny. Obsluha byla zrovna ten den v náladě asi jako před 30 lety, kdy zákazník ještě nebýval docela tak pánem.

Cup and Spoon

4. října 2014

Původně jsme se chtěli vydat do známé kavárny Můj šálek kávy, která spolupracuje se sousedním podnikem Cup of Cake. Už v úterý ráno však nebylo možné udělat rezervaci a ani návštěva na místě nedopadla lépe. Vzali jsme proto zavděk nedalekou kavárnou na Karlínském náměstí.

Au Gourmand

2. září 2014

Tento podnik je francouzská cukrárna, pekárna a lahůdky v jednom. Sídlí za rohem od Staroměstského náměstí v Dlouhé ulici, tedy v samém historickém centru Prahy. A protože mají otevřeno až do 20.00 a jejich dorty vypadají od pohledu lákavě, rozhodli jsme se je jít vyzkoušet.

Bio Zahrada

2. srpna 2014

Do Bio Zahrady všichni čtyři chodíme rádi na oběd, rychlý snack, polévku, apod. Dali jsme si tam sraz, protože jsme potřebovali řešit budoucnost Cukroušů a formát našich dalších setkávání.

Deserterie

1. července 2014

« z 2 »

Deserterie je stará dobrá známá cukrárna s kavárnou nedaleko Páji a Peti, kterou mají mnohokrát prozkoušenou. Výběr této cukrárny tak (aspoň pro ně) byl jasný už od začátku. Cukrárna je zvenku velmi nenápadná a bez předchozího tipu by tam sám o sobě nikdo asi nezavítal, byť se nachází na náměstí Míru a je vklíněna mezi oblíbené hospodské podniky. Vnitřek kavárny je relativně skromný na prostor, se stolečky blízko u sebe, což vytváří intimní (možná i trochu stísněnou) atmosféru. Nedokážeme si bohužel vevnitř moc představit třeba kočár s dítětem, ale milá obsluha by si i s tímto určitě poradila.

Saint Tropez

13. května 2014

« z 2 »

Cukrárnu St. Tropez snad netřeba dlouze představovat, protože se jedná o jednu z nejvyhlášenějších cukráren v Praze. Napsalo se o ní již mnoho a pro mnoho čtenářů podnik již netřeba objevovat, protože už jej dávno objevili a/nebo jsou pravidelnými zákazníky. Pro ty, co tu zatím nebyli a neví, St. Tropez lpí na poctivých ingrediencích, dorty dělají před Vámi v cukrárně a cukrárnu provozuje i vlastní francouzský pár s několikaletou cukrářskou zkušeností. Podnik se nachází v pasáži U Nováků (prodloužení pasáže Lucerna), tedy v samém centru Prahy jen pár minut od Václavského náměstí. Interiér je celý prosklený, takže z pasáže je vidět do cukrárny poměrně snadno, což na člověka udělá dojem otevřeného a vítajícího místa, kam je dobré zajít. Šli jsme proto do St. Tropez najisto s tím, že si pochutnáme a že to bude zážitek.

Alchymista

8. dubna 2014

No Images found.

Na Letné, hned za rohem od Sparty, jsme se vydali na návštěvu podniku, který si sice říká cukrárna, ale na nás spíš působí dojmem kavárny s dortíky. Vydali jsme se sem na průzkum hlavně proto, že Alchymista je známý pro svou krásnou zahradu  s posezením ve vnitrobloku a ani jeden jsme tam ještě nikdy nebyli.

Sweet Secret of Raw

25. března 2014

Vcelku netradiční volba, která padla zejména proto, že se raw cukrárna čerstvě otevřela a chtěli jsme ji prostě hned vyzkoušet. Raw cukrárna se vyznačuje hlavně tím, že zákusky zde nejsou tepelně upravované (a když už, tak jen do 40 stupňů Celsia) a neobsahují mouku, cukr, mléko ani vejce, natož barviva, éčka či jinou chemii.