Čokoládová cukrárna

20. října 2015

« z 2 »

Návštěvou Čokoládové cukrárny v datum jako ze hry na schovávanou (20102015) jsme oficiálně založili punkovou sekci Cukroušů. Její podstata spočívá hned ve dvou věcech: 1) návštěvu jsme podnikli bez Páji, která za nás všechny po celý podzim zachraňuje svět, 2) Cukrouši hodovali a cukrovali v co-workingovém prostoru s vlastní kavárnou. Když totiž do smíchovské pobočky podniku přišla Alex se svým kabelkovým pejskem, od jinak milé paní za pultem jsme se dočkali důrazného odmítnutí. Nenechali jsme se však odradit a se čtyřmi vybranými dortíky se vydali do nedaleké Mírovy kanceláře.

Kavárna Pod Lipami

10. srpna 2015

« z 3 »

Ačkoli to tak v polovině října může vypadat, ani v létě Cukrouši nezaháleli a vypravili se na dortíky pod lípu. Přesněji do Kavárny Pod Lipami. Historicky první venkovní posezení nás zastihlo ve dnech vpravdě tropických, kdy by si příznivci sladkého z pudu sebezáchovy měli dát spíš zmrzlinu a ledovou tříšť, ale nás ani v 35°C v osm večer chuť na zákusky nepřešla.

Kavárnu Pod Lipami najdete hned za rohem od rušné křižovatky na Letenském náměstí, ale přesto nabídne příjemné a klidné posezení pod vzrostlými stromy. Interiéru dominuje velký barový pult s ručně psanou nabídkou ne nepodobný tomu v karlínském Šálku kávy, ale jinak je zařízený spíše prostě.

Monolok cafe

13. července 2015

« z 2 »

Kavárnu Monolok jsme měli na seznamu tipů již delší dobu coby vinohradskou jistotu pro kavárenské povaleče, ale pro návštěvu jsme se odhodlali až kvůli potenciálnímu hostu Matějovi, který se k nám měl při návštěvě přidat. Nakonec jsme však stejně dostali košem, což jsme velice těžce nesli, a proto jsme si museli spravit chuť dobrým dortem a doufat, že popularita Cukroušů bude jen růst a hosté už nás nebudou odmítat. 🙂

Ale zpět k Monoloku. Kavárna je známá pro svoji výbornou kávu a příjemné venkovní posezení. Interiér vás nenechá na pochybách, že jste v moderní kavárně – světlé barvy dodávají pocit většího prostoru a posezení inspiruje jak k práci, tak k odpočinku. Zkrátka bude se vám tu dobře pracovat nebo číst nebo jen tak pozorovat – více se o interiéru můžete dozvědět tady.

Le Caveau

24. června 2015

« z 3 »

Le Caveau je vinárno-kavárno-cukrárno-bistro s připojenou pekárnou, kam se slétají kavárenští povaleči z celých Vinohrad. Doporučujeme proto udělat si včas rezervaci. Le Caveau je podnik ve francouzském duchu, což poznáte nejen podle plakátů a obrazů na stěnách, ale i díky rozmanitému nábytku „každý pes jiná ves“.

Cacao

10. června 2015

« z 2 »

Volba na Cacao padla vlastně náhodou, poslal nás tam Alexin facebook. Pokud čtete zápisy z našich návštěv pozorně, možná jste si všimli, že v několika případech byly texty doplněny linky na Yelp.cz. A protože linky vyhledávala Alex, neuniklo to cookies v jejím počítači a v důsledku ani facebookovému reklamnímu kanálu. Zkrátka a dobře, inzerce zafungovala.

Cacao má skvělou polohu přímo v centru Prahy na náměstí Republiky a nabízí příjemné posezení uvnitř i venku. Jako první nás zaujala venkovní nabídka zmrzliny, ale nedali jsme se zlákat a poctivě prozkoumali nabídku zákusků. Čtenáře už asi ani nepřekvapí, že mezi ochutnanými dorty nemohl chybět citrusový, tentokrát pomerančový dort v raw provedení, ani cheesecake, a to s kávovou příchutí.

Cukrárna U Veletrhů

28. března 2015

« z 2 »

Velkou cukrárenskou jízdu z konce března jsme stylově zakončili nedaleko od Matějské (nebo také od Národní galerie, jak podotýká Alex), a to hlavně proto, že jsme měli neuvěřitelnou shodou náhod všichni o víkendu čas! Cukrárna U Veletrhů je pro místní tak trochu legendou – celé generace holešovických sem chodí již desítky let (zhruba 60!) a jak interiér tak skladba zákusků se za tu dobu příliš nezměnily. I to dodává nepochybně této cukrárně vlastní kouzlo. Ochutnali jsme „kdeco“, protože ceny jsou v porovnání s předchozími navštívenými podniky opravdu vstřícné. I proto se naše komentáře omezují jen na základní postřehy.

Caffè Dell Artista

26. března 2015

« z 2 »

Caffè Dell Artista je nedávno otevřený podnik na pomezí Nuselského údolí a Albertova a mohl by být stejně tak dobře kavárnou, bistrem i restaurací. Vaří a pečou z čerstvých surovin a inspirují se především italskou kuchyní. Vaří velmi dobrou kávu z historického kávovaru z tradiční italské rodinné firmy, podávanou s domácí upečenou sušenkou. Artista byl tajným tipem Alex a Petra, kteří bydlí poblíž, a zbytek Cukroušů byl návštěvou velmi příjemně překvapen.

Café Savoy

18. března 2015

No Images found.

Café Savoy je v Praze pojmem. Na schůzky sem s oblibou chodí politici, podnikatelé, lobbisti, ale narazíte tu i na „Pražskou kavárnu“ a místní z Malé Strany i Smíchova. Savoy dobře poslouží pro snídani (ty jsou vyhlášené), obědy, večeře i pozdní drink a nabídne kvalitní pečivo, dorty i teplou kuchyni. Z výroby domácí pâtisserie prosluly zejména větrníky, ale chodí se sem i za ostatními zákusky. Bohužel, při naší návštěvě už byla denní várka větrníků ve větru. Zakládají si zde na tom, že všechno musí být čerstvé a co by na druhý den z větrníků bylo? Leda tak don Quijote de la Mancha.

Choco Café – U Červené židle

18. února 2015

« z 2 »

Choco Café U Červené židle (Červená židle) je podnik proslulý svojí horkou čokoládou. Můžete si tu vybrat mezi mléčnou, hořkou, extra hořkou, a to v několika různých velikostech a vydáních (rozuměj „země původu“). Hladoví či mlsní si můžou dát i drobný slaný či sladký zobec. Útulný interiér obzvláštňují vysoké vitríny s nabídkou čokolád a sbírka židlí, kde byste marně hledali dva stejné exempláře.

Moje Kredenc – Dlouhá

4. února 2015

« z 2 »

Návštěva v podniku Moje Kredenc (dále jen „Kredenc“) se zrodila docela náhodou, když se Míra se svojí milou vraceli tramvají z procházky ve Hvězdě a vedle hotelu Pyramida na Malovance zmerčili nenápadnou pekárnu s cukrárnou. Jak se později ukázalo, Kredenc na Malovance má další sesterské pobočky v centru města, proto jsme se nakonec vypravili Kredence v Dlouhé hned vedle Staroměstského náměstí. Jak se ukázalo, podnik v Dlouhé otevřeli nedlouho před naší návštěvou a vedle pekárny a cukrárny zde můžete nakoupit i maso, ovoce, zeleninu i bio-eko sortiment vyšší kvality. V suterénní části se v čase naší návštěvy připravovala na otevření moderně střižená vinotéka.